top of page

הסרט "נורמנדי בעירום" - פיליפ לה גיי

סרטו של פיליפ לה גיי ("הנשים בקומה השישית")

תקציר הסרט:

הם ניסו הכל, מלבד... לפשוט את הבגדים.

לכפר קטן בנורמנדי, בו החקלאים מושפעים מהמשבר הכלכלי, מגיע צלם אמריקאי שמתמחה בצילומי עירום המוניים.

ראש הכפר (פרנסואה קלוזה, כוכב "מחוברים לחיים") מזהה בצילום הזדמנות להציל את הכפר שלו, אך לשם כך על כל הכפר להסכים להצעה החושפנית.

האם הם יהיו מוכנים לחשוף את הכל? ....

לצפייה בטריילר:

צרפת 2018, צרפתית בתרגום לעברית ולאנגלית, 105 דקות

הסרט מופץ על ידי סרטי נחשון, יוקרן בבכורה ארצית בסוכות בפסטיבל הקולנוע חיפה בנוכחות הבמאי,

והחל מ- 27/9 בסינמטק תל אביב וברחבי הארץ.

יוצרים

במאי: פיליפ לה גיי Philippe Le Guay

תסריט: פיליפ לה גיי Philippe Le Guay

ויקטוריה בדו Victoria Bedos

אוליבייה דזה Olivier Dazat

מוזיקה מקורית: ברונו קוליה Bruno Coulais

צילום: ז'אן קלוד לריו Jean-Claude Larrieu

עריכה: מוניקה קולמן Monica Coleman

הפקה: אן-דומיניק טוסן Anne-Dominique Toussaint

שחקנים ז'ורז' בלבוזר: פרנסואה קלוזה François Cluzet ניומן: טובי ג'ונס Toby Jones תיירי לווסור: פרנסואה-קסאבייה דמזון François-Xavier Demaison ואלרי לווסור: ז'ולי אן רות Julie-Anne Roth

ונסן ז'וסלן: ארתור דופון Arthur Dupont רוג'ר: גרגורי גדבואה Grégory Gadebois בראדלי: ונסן רגאן Vincent Regan

אודות הבמאי פיליפ לה גיי

יליד 1956. בצעירותו זכה לתהודה כשזכה בפסטיבל קלרמון פאן היוקרתי בשני פרסים, שנה אחרי שנה. את דרכו המקצועית החל כתסריטאי. בין סרטיו שהוצגו בישראל הם "אושר ועושר", "מולייר על אופניים", "הנשים בקומה השישית" ו"פלורידה". היה מועמד לסזאר על התסריט של "מולייר על אופניים". לה גיי ביקר בישראל פעמיים, עם הסרט "מולייר על אופניים" בפסטיבל הקולנוע הצרפתי ועם "הנשים בקומה השישית" בפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה.

הבמאי יגיע גם השנה לפסטיבל חיפה לבכורת הסרט "נורמנדי בעירום".

אודות השחקן פרנסואה קלוזה

יליד 1955. עזב את התיכון בגיל 17 כדי להיות שחקן. הופיע על הבמה ובכמה סרטי טלוויזיה לפני שהופיע בסרטו הראשון "קוקטייל מולוטוב" של דיאן קוריס. הופיע במספר סרטיו של קלוד שברול ובסרטים רבים נוספים, זכה בפרס ז'אן גבן לשחקן המבטיח. בשנת 1984 היה מועמד לפרס הסזאר גם כשחקן המשנה הטוב יותר וגם כשחקן המבטיח. את פרס הסזאר הראשון שלו הוא קיבל על תפקידו בסרטו של גיום קאנה "אל תגלה" בשנת 2007. קלוזה המשיך לעבוד עם קאנה בכמה סרטים, כולל "שקרים לבנים קטנים", בו השתתפה גם רעייתו של קלוזה באותה עת, השחקנית ולרי בונטון. השנה צולם סרט המשך לסרט זה והפעם מופיעה בונטון כגרושתו של קלוזה, ממש כמו בחיים. בשנת 2009 הוא שוב מועמד לפרס הסזאר על שני תפקידים ראשיים שונים, "אחד לדרך" ו"המקור.

ב- 2011 הוא השתתף בסרט "מחוברים לחיים" לצדו של עומר סי, וזכה להצלחה עולמית גדולה. ב- 2017 יצא בישראל הסרט בכיכובו "רופא הכפר", עליו היה מועמד שוב לפרס הסזאר.

קלוזה נחשב לאחד השחקנים המוערכים והפופולריים ביותר בצרפת כיום.

אודות השחקן טובי ג'ונס

ג'ונס המגלם בסרט את ניומן הצלם האנגלי האקסצנטרי בן דמותו של הצלם ספסנר טוניק, הוא שחקן קולנוע טלוויזיה ותיאטרון בריטי. נולד בלונדון בשנת 1966. הוא למד תיאטרון באוניברסיטת מנצ'סטר וגם למד תיאטרון פיזי בבית הספר של ז'אק לקופ בפריז. ג'ונס הופיע בשלל סרטים ובסדרות טלוויזיה, החל את דרכו בסרטה של סאלי פוטר "אורלנדו". בשנת 2006 הופיע בדרמה "הידוע לשמצה" בה גילם את הסופר האמריקאי טרומן קפוטה, תפקיד עליו זכה בפרס המבקרים באנגליה. באותה שנה בא יצא סרט נוסף על טרומן קפוטה בכיכובו של פיליפ סימור הופמן, ולכן הופעתו המופלאה של ג'ונס הועמדה בצל.

בין הסרטים בהם הופיע "פרוסט/ניקסון", דיבב בסדרת "הארי פוטר" את גמדון הבית דובי, "עיר הגחלת", "פארק היורה נפילת הממלכה" ועוד,. לאחרונה נראה בסרט "כריסטופר רובין". בטלוויזיה הופיע בסדרה "אליזבת הראשונה" לצד הלן מירן, וגם בסדרה שהוקרנה לא זמן בערוצי הכבלים בארץ "עד התביעה" על פי אגתה כריסטי.

הסרט הזכיר לי את בעיית החקלאים בארצנו, אשר, בין שלל סיבות, בשל ייבוא ירקות ופירות מחו"ל - פרנסתם נפגעת. בנורמנדי, מייבאים בשר מרומניה וגרמניה - ופרנסתם של החקלאים נפגעת.

כידוע, חלוץ הצילום בעירום המוני הוא ספנסר טוניק. הדילמה בסרט נסבה סביב השאלה העקרונית האם צילומם של בני הכפר בעירום, יהווה "הצלה" לחקלאים או "השפלה". האם זה יהיה "מצעד תועבה" שיפריח את פרנסתם, או שידון אותם לכף כלייה. בעולם אפוף גירויים, בו הפרסומאים נלחמים על תשומת לבנו - הפגנות עם שלטים, צעקות, שביתות, חסימת כבישים... נראה שמיצו את עצמם, ו"שם המשחק" הוא "טיזרים", פרובוקציות... אלה שמים אותנו על מפת התודעה הציבורית, ואולי יביאו לשינוי.

הסרט מציף גם את בעיית ההתעללות בבעלי חיים, קנאת בן הזוג לחשיפת גופה של רעייתו, המחיר שמשלם שליח ציבור - ראש הכפר, בשל לשונות רעות, סקפטיות ושנאת חינם...

כתבות נוספות
bottom of page