איגוד תעשיות הריהוט, בהתאחדות התעשיינים, משיק את תו האיכות והשירות
תו האיכות והשירות החדש יוענק לחברות ישראליות לייצור ושיווק רהיטים, המתחייבות לאיכות ומצויינות במוצר ובשירות לצרכן.

צילום בשולחן לפי הסדר מימין לשמאל:
סברינה בלהסן – יח"צ
חן אילן – ראש תחום ריהוט ומוצרי בנייה בהתאחדות התעשיינים
רינת פרל – מנהלת איגוד תעשיות מוצרי בנייה וצריכה
אמיר חייק – מנכ"ל התאחדות התעשיינים
אורי סגרה – יו"ר איגוד תעשיות הריהוט
גבי עמרני – פרזנטור, מככב בקמפיין הפרסום
גיא קלינר – מנכ"ל ליאו ברנט
לדברי אמיר חייק, מנכ"ל התאחדות התעשיינים:
"חשוב לחשוב על תעשיית כחול-לבן. לא לחבוט בה. היא לא מובנת מאליה. ללא הגברת הפריון (השקעות הון במפעלים, הכשרת עובדים מקצועיים ואחראים, תשומות איכותיות, סחר חליפין וכושר תחרות) – לא נוכל להמריא.
לדברי אורי סגרה, יו"ר איגוד תעשיות הריהוט:
"תו האיכות והשירות החדש נועד להבטיח לצרכן הישראלי, שמוצרי הריהוט אותם הוא רוכש מחברות מקומיות, עומדים בתקנים של איכות, ולהעניק לו תחושת בטחון באשר לאמינות החברה שבה בחר לבצע רכישה".

יוני פסטרנק – מנכ"ל טקטרנדס ייעוץ וניהול
מתן עדיפות לרכישת ריהוט ישראלי מאפשרת פרנסה לעובדים, תמיכה בכלכלה הישראלית, והתאמה לטעם ולצרכים של הישראלים, לעומת ריהוט שמיובא ברובו מסין.
שירות טוב משמעו "אנחנו כאן גם ביום שאחרי..."
תו האיכות מקנה גושפנקא שיש על מי לסמוך בטיב המוצר, במענה שלו לצרכים, בשירות המקצועי והאחראי.
יש בקרה קפדנית למידה בקריטריונים של האיכות. בכל מפעל יש ממונה על השירות. בדיקת בתדירות סבירה גם לספקים. הצרכנים יתוודעו לתו התקן ויחפשו אותו.
באיגוד מקימים מטה פניות של צרכנים, שייצג אותם מול היצרנים. התו ניתן רק לשנה. מחייב שיפור מתמיד.
זו בשורה גדולה עם שופר קטן. צריכים להיות מיוחדים וממוקדים.
הקמפיין של גבי עמרני הומוריסטי. ירוץ ברשת, ויעבור הפצה ויראלית מהאיגוד החוצה לצרכנים.

מסקר שערך איגוד תעשיות הריהוט באמצעות מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה עולה כי כ- 60% מהצרכנים בישראל מתעניינים ברכישת מוצר מתוצרת ישראלית 'כחול לבן' של חברות המשתייכות לאיגוד הריהוט בישראל.
תו האיכות והשירות מושק בימים אלו בהשקעה כוללת של כ- 1.5 מיליון ₪ ובמרכזו קמפיין דיגיטלי עוקץ ובועט בכיכובו של השחקן הוותיק גבי עמרני.

אמיר חייק, אורי סגרה וגבי עמרני
איגוד תעשיות הריהוט בישראל שבהתאחדות התעשיינים משיק את "תו האיכות והשירות" החדש שיוענק לחברות ישראליות לייצור ושיווק רהיטים המתחייבות במסגרת תקנון מיוחד לאיכות ולמצוינות במוצר ובשירות המוענקים לצרכן.
השקתו של תו האיכות והשירות מתקיימת על רקע בחינה מעמיקה של ענף הריהוט בישראל והסקת מסקנות לנוכח מספר התרחשויות שעיצבו אותו בשנים האחרונות והובילו ליצירת תדמית לא רצויה לענף בקרב הצרכן הישראלי.
ענף הריהוט בישראל, המעסיק למעלה מ-14,000 עובדים, מתמודד בשנים האחרונות עם ייבוא מאסיבי שהולך וגובר וכאמור תדמית "לא טובה" שדבקה בו במשך השנים בעקבות פשיטות רגל של עסקים בתחום, אי אספקת רהיטים בזמן, אספקת סחורה פגומה וכד.
על פי נתונים של המועצה לצרכנות ניתן לראות כ- 2,700 תלונות בשנה בתחום הריהוט- אולם מרבית התלונות הן כנגד חברות שאינן חברות באיגוד תעשיות הריהוט.
הציבור, אינו יכול להבחין בין חברה אמינה לבין חברות אחרות ולכן תהודה זו מביאה לכרסום באמון הציבור שרוחש לכלל חברות הריהוט.
"תו האיכות והשירות" יוצר וודאות בקרב הצרכנים בבחירתם היכן לרכוש ריהוט ישראלי ומעיד כי מאחורי המוצר עומד מפעל איכותי, המגובה בגוף ציבורי ובנוסף תחושת ביטחון בבואו לרכוש ריהוט.

תו האיכות יינתן לחברות שעומדות במבחן של בודק חיצוני מידי שנה וימצאו עומדות בפרמטרים של שירות, מקצועיות, טיפול בתלונות וכמובן באיכות החומרים. יצרן רהיטים שקיבל את התו – מתחייב לכך שהמוצרים שלו עומדים בכל תנאי התקנון, ביניהם: אחריות של שנה על המוצר, מענה טלפוני ללקוח תוך 48 שעות או תוך 14 יום בכתב וטיפול בפניותיו, התחייבות העסק לתכנון המוצרים בהתאם לתקנים הנדרשים למוצרים ועוד.התו מבטיח גם פרטיות למידע האישי של
הלקוח, כך שהצרכן לא יקבל דואר פרסומי אם לא אישר זאת בכתב. היצרן גם מתחייב לסמן את המוצרים, ולהקפיד על ייצור בישראל.
תו האיכות והשירות יושק באמצעות קמפיין עוקץ ובועט במדיה הדיגיטלית, בהיקף של כ- 1.5 מיליון ש"ח. לצורך הקמפיין גויס השחקן הוותיק גבי עמרני. עמרני, בעל רקורד עשיר בטלוויזיה, בקולנוע ובתיאטרון יככב בקמפיין כשהוא מחופש לדבורה מנוסה המזהירה את הציבור מפני 'עקיצות' אפשריות

ענף הריהוט בישראל, נתונים נוספים:
בשנת 2014 הסתכמו הכנסות ענף הריהוט ב- 7.1 מיליארד ₪ בשנה, כאשר סך ההכנסות במונחים כספיים מתפלג כדלקמן:
23% מטבחים, 17% סלונים, 15% חדרי שינה, 14% חדרי ילדים ונוער והיתר בשונות.
סך היבוא בענף הריהוט לשנת 2014 מהווה כ- 25% מכל הענף. חל גידול של 19% ביבוא משנת 2010.
נתונים אלו מלמדים על הכפלה של השוק בעשור האחרון, למרות שהיקף ההוצאה בכל קניה הצטמצם מעט. העלייה בנתונים נובעת מצד משקי הבית מגידול של כ- 22% במשקי הבית וקניית רהיטים בתדירות גבוהה יותר ביחס לעבר.
מסקר שערך מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה בחודש פברואר 2015, במטרה לבחון את ענף הריהוט בישראל, בקרב 1,000 משיבים בגיל 25 ומעלה ומהווים מדגם ארצי ומייצג של כלל האוכלוסייה, עולים הנתונים הבאים:
קיימת העדפה ברורה לרכישת רהיט ישראלי 'כחול לבן':
כ- 60% מהצרכנים בישראל התעניינו בריהוט של חברות המשתייכות לאיגוד הריהוט בישראל ו- 35% רכשו ריהוט בחברה המשתייכת לאיגוד.
הסיבות העיקריות לרכישת רהיט אצל יצרן מסוים הן מחיר לצד איכות וטיב המוצר.
63% ציינו כי הסיבה העיקרית לרכישה אצל יצרן או חברה ספציפית היא המחיר.
43% ציינו כי הסיבה העיקרית לרכישה היא איכות וטיב המוצר.
העדפה ברורה לפרמטרים של טיב המוצר ואיכותו וטיב השירות בקרב מי שרכשו רהיטים מחברות המשתייכות לאיגוד תעשיות הריהוט:
89% ממי שרכשו בחברות המשתייכות לאיגוד תעשיות הריהוט מביעים שביעות רצון מהיצרן או מהחברה מהם רכשו את הריהוט.
57% ממי שרכשו ריהוט בחברות המשתייכות לאיגוד ציינו כי רכשו בגלל איכות המוצר וטיבו. (לעומת 41% שציינו זאת בקרב אלו שרכשו בחברות שאינן משתייכות לאיגוד)
30% ממי שרכשו בחברות המשתייכות לאיגוד ציינו כי רכשו בגלל איכות השירות וטיבו. לעומת 20% שציינו זאת בקרב מי שרכשו מחברות שלא משתייכות לאיגוד.
הצרכן הישראלי מעדיף ריהוט המיוצר בישראל בשל התאמתו לצרכיו ומתוך הרצון לעודד ייצור 'כחול לבן'
80% מהציבור הישראלי תופסים את הריהוט המיוצר בישראל כמתאים במידה רבה לצרכיהם.
50% מהציבור מעדיפים ריהוט המיוצר בישראל וזאת בעיקר מתוך הרצון לעודד ייצור 'כחול- לבן', לספק פרנסה לישראלים ולתמוך בכלכלה הישראלית
רכישת פריטי ריהוט מתרחשת בממוצע אחת לשנה וחצי
ההוצאה הממוצעת על מצרי ריהוט לבית בקרב כלל הציבור בשנה האחרונה עומדת על 6940 ₪.
בהשוואה למחקר הקודם משנת 2005 נראה כי תדירות הרכישה של רהיטים עלתה ובמקביל ההוצאה השנתית הממוצעת ירדה. כלומר: מוציאים סכומי כסף נמוכים יותר ברכישה אך קונים בתדירות גבוהה יותר.

צילומים: סימה להט, יח"צ