top of page

שרונה – מהטמפלרים ...לכפר קניות ובילוי

בלב תל-אביב עולה ופורחת המושבת שרונה

בעבר – מקום מושבם של הטמפלרים

כיום – מרכז קניות ובילוי

sarona2.jpg

שגרירים ובנות/בני זוגם הגיעו (למרות החום הכבד) לביקור חגיגי, כדי לטעום מהעבר ולחוות את ההווה של שרונה.

האירוע התקיים מטעם פורטל הדיפלומטים של ישראל (www.diplomacy.co.il) המנוהל על-ידי גב' סילביה גולן, ובשיתוף החברה לניהול שרונה בראשותה של המנכ״לית איריס ראור-ברץ.

נפגשנו ב - TASTING ROOM לטעימות יין ישראלי.

FixBegedYamEmbajadores 046.jpg

המשכנו לסיור מודרך באנגלית על-ידי גב' פול קדם-רקובר, מורת דרך מוסמכת וותיקה, שמתמחה, בין השאר, בסיורים מודרכים בתל-אביב. טיילנו בין המרפסות הציוריות, המדשאות והגנים, בריכת פרחי המים, החנויות, ומתקני הספורט. גב' פול קדם שטחה בפנינו "פיסת היסטוריה של המקום" וסיפרה על שרונה (בגרמנית SARONAׂׂׂ) שהייתה המושבה הרביעית שהקימו הגרמנים הטמפלרים בארץ ישראל במחצית השנייה של המאה ה-19.

FixBegedYamEmbajadores 055.jpg

"פיסת היסטוריה" שלימדה אותנו המדריכה פול קדם, על שרונה והטמפלרים

בשנת 1871, על גדותיו המערביים של נחל איילון, הקימו הטמפלרים את המושבה שרונה.

טמפלרים הם חברי "ארגון המקדש" - תנועה דתית פרוטסטנטית שנוסדה בדרום גרמניה באמצע המאה ה-19. מייסד התנועה, כריסטוף הופמן, רצה להכשיר את הקרקע לקראת שיבתו השנייה של ישו, ולקרב את הגאולה. הוא האמין שזה יכול להתבצע רק באמצעות מגורים ועבודה יצרנית בארץ הקודש.

עם עליית הנאצים לשלטון בגרמניה, החלו חברים מהקהילה הטמפלרית בארץ ישראל לעסוק בפעילות פוליטית נאצית. שלטונות המנדט הבריטים ריכזו אותם במחנות הסגר, והגדירו אותם כאזרחי אוייב (גייס חמישי). הם גירשו רבים מהם לאוסטרליה. תמורת שחרור חלק מהם, הוחזרו לארץ יהודים בעלי אזרחות ארץ ישראלית ששהו במחנות ריכוז באירופה. רכושם של הטמפלרים, לרבות המקרקעין רב הערך של מושבותיהם, הועברו לניהול האפוטרופוס על נכסי נפקדים.

sarona1.jpg

ב-1948 כבשו כוחות ההגנה את המושבות ולדהיים ובית-לחם הגלילית, ואחרוני המתיישבים גורשו מהארץ.

תהליך העברת הפיצוים לטמפלרים ארך כעשר שנים. עד שנת 1962 שילמה ממשלת ישראל לטמפלרים וליורשיהם 54 מיליון מארק גרמני, שהיו כ-13 מיליון דולר פיצויים בגין אדמותיהם ונכסיהם.

ולסיום...

סיימנו את הסיור בפיקניק-צהריים על מדשאות שרונה, בחסות מסעדת LITTLE ITALY. נהננו מפיצות ופסטה איטלקית, משמפניה משובחת... ומי צריך יותר מזה כדי ללמוד מ-פול קדם על העבר, וליהנות משרונה בהווה?!

sarona4.jpg

השגרירים הודו למארגנים והביעו את הנאתם מהעשרת הידע שלהם על התקופה, ומהקולינריה המענגת, ואנו, המארגנים הישראלים, תרמנו פיסת היסטוריה ישראלית לשגרירים הנכבדים.

צילום: סילביה גולן

 
כתבות נוספות
!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
bottom of page